З минулого року Податкова повернула штрафи за відсутність реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів). Лише за останній квартал 2023 року було проведено 6767 перевірок у сфері торгівлі.

Про це попереджає Державна податкова служба.

Податки / фото: Freepik
Податки / фото: Freepik

За інформацією служби, за останній квартал 2023 року проведено 6767 перевірок у сфері торгівлі, включаючи онлайн-торгівлю, і нараховано штрафів на суму 142,5 млн грн.

Із загальної суми, 170 000 грн це штрафи за порушення в онлайн-продажах.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Зазначається, що ще з початку минулого року підприємці чекають на повернення штрафі за відсутність РРО, і як результат, кількість нових підключень до ПРРО від Fondy виросла у 2,4 рази за 2023 рік.

Касовий апарат, РРО. Фото: Youtube
Касовий апарат, РРО. Фото: Youtube

Податківці нагадують, що штрафи за порушення закону про використання РРО/ПРРО становлять 100% від вартості товару при першому порушенні, та 150% - у разі повторного порушення.

Нагадаємо, шо з жовтня 2023 року депутати скасували мораторій на накладення штрафів на підприємців.

Однак, до 31 липня 2025 року деякі пільги для бізнесу все ж таки залишили.

Зокрема для ФОПів, які сплачують єдиний податок та не є платниками ПДВ, діють зменшені штрафи у розмірі 25% та 50% від вартості товару.

Інформаційний портал Знай повідомляв, допомога з демобілізацією за $7 тисяч: в Україні засудять начальника управління ССО за "бізнес-схему"

Раніше портал Знай інформував, "Жінки теж мають воювати": копи у Києві погрожували українці повісткою за порушення комендантської години

Також наш портал повідомляв, буде лише три місяці: у ПФУ назвали терміни для поновлення та призначення пенсії