На початку лютого великі українські супермаркети переписали ціни на деякі популярні товари - соняшникову олію, картопля та хліб. Скільки доведеться викласти українцям, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Гаманці на українців чекає нове потрясіння через підвищення цін на популярні продукти харчування. Так, стабільно продовжують зростати ціни на картоплю, а також не дуже тішить вартість хліба та олії.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Як змінилися ціни

Олія соняшникова рафінована в середньому коштує 59,85 гривні за 850 мл, що приблизно на 3 гривні дорожче, якщо порівнювати з січнем. Водночас продукт торгової марки "Щедрий дар" трохи втратив у вартості - середній цінник знизився з 57,18 до 56,85 гривні за 850 мл.

Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Вартість картоплі продовжує бити усі рекорди. На початку лютого середній цінник становить 25,38 гривні за кілограм, що більш ніж на гривню дорожче, ніж у січні. Вартість овочів варіюється від 21,80 до 29,90 гривні за кіло в залежності від супермаркету.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Пшеничний хліб продається у супермаркетах у середньому по 31,95 гривні за буханець вагою 650 грамів. Цінник залишається на тому ж рівні, що й у січні. Водночас відразу на 4 гривні подорожчав пшеничний хліб "Цар Хліб" нарізка - до 37,63 гривні за 600 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українці заплатять за буряки, цибулю та часник за новими цінами: що обійдеться дешевше.

Також наш портал інформував, нова вартість доводитиме до сліз: експерти попередили, що ціна картоплі може зрости ще більше.

Крім того, ми писали, від 70 гривень за кіло: в Україні супермаркети оновили цінники на хурму, ківі та мандарини.