В Україні фіксується зниження цін на деяку овочеву продукцію. Доступнішою стала капуста, а також ріпчаста і зелена цибуля. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Протягом другої половини січня цінники на капусту залишалися стабільними, проте на початку лютого фермерам довелося поступатися ціною. Так, капусту гарної якості виробники відвантажують за ціною від 8 до 12 гривень за кілограм, що в середньому на 17% дешевше.

Ціни на овочі, фото: Знай.ua
Ціни на овочі, фото: Знай.ua

Гравці ринку зазначають, що зменшення цін спровоковано зниженням купівельної активності, а також погіршенням якості продукції, закладеної на зберігання. Проте, незважаючи на лютневе здешевлення, вартість капусти в середньому на 33% вища, ніж за аналогічний період минулого року.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Водночас у супермаркетах спостерігається зниження вартості цибулі. Середній цінник на овоч знизився 17,16 до 16,74 гривні, якщо порівнювати із січнем. Подешевшала і синя цибуля - з 50,08 до 49,30 гривні за кіло.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Зелена цибуля стала доступною українцям за приємнішими цінами. Якщо у січні середній цінник становив 36,47 гривні за 100 грамів, то на початку лютого – 27,47 гривні.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сосиски, сардельки та ковбаса стануть рідкісними гостями у холодильнику: від нових цін стає страшно.

Також наш портал інформував, банани, цитрусові та риба стануть на вагу золота: українцям розповіли, що буде з цінами на продукти у 2024 році.

Крім того, ми писали, бюджетно поїсти не вийде: супермаркети встановили нові ціни на вермішель та крупи.