Українці, які працювали чи працюють у приватному секторі, не повинні розраховувати на пенсії від держави. Колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремет зазначає про те, що підприємці мусять заздалегідь заощадити грошей, щоб жити на них у поважному віці.

Про це він заявив в ході дискусійної панелі "2024: сценарії для країни".

Бізнес в Україні, фото mind
Бізнес в Україні, фото mind

Він зазначив, що представники бізнесу відразу не повинні розраховувати на пенсію від держави, а повинні самі відкладати гроші на які будуть жити вже у поважному віці.

Колишній чиновник додав, що за такою системою живуть у всьому світі і час це запроваджувати і в Україні.

Популярні новини зараз
Зима, якої ми не чекали: антициклон приготував шокуючі сюрпризи Жінки мають готуватися до мобілізації: застосування знайдуть усім - експерт Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Він закликає проводити пенсійну реформу у розпал війни, а також паралельно почати освітню та медичну реформу, які змусять українців на всьому заощаджувати.

"Українці не заощаджують на пенсію, тому що очікують пенсію від держави. Усе ще. Це питання культури й розуміння того, що держава тобі не винна пенсію, якщо ти все життя працював у приватному секторі. Роль держави — витримати макрофінансову стабілізацію", - заявив Шеремет.

Бізнес. Фото: РБК-Україна
Бізнес. Фото: РБК-Україна
Бізнес. Фото: РБК-Україна

Він вважає, що підприємцям буде не важко накопичити на старість, адже в них судячи за дорогими автівками та чималими витратами гроші є.

"В Україні є великий внутрішній ресурс. Ми це бачимо по вулицях Києва. Ми це бачимо по площі Ринок у Львові, по центральних площах інших західноукраїнських міст. Ми бачимо достатньо велике споживання, що означає, що гроші в країні є", - додав колишній міністр.

Нагадаємо, пенсії та зарплати під загрозою: чи вистачить Україні грошей на виплати.

Раніше повідомлялося, для кого зміняться пенсії у лютому: які суми отримають українці.

Також, українських пенсіонерів у 2024 році "ощасливлять" двічі: кому готуватись до підвищення