У лютому частина українців, окрім основної пенсії, отримають надбавки та доплати. Хто може розраховувати на вищі виплати, йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Крім основного розміру пенсії, літні українці можуть отримувати додаткові бонуси, за рахунок яких розмір виплат помітно збільшується. Щоб отримати деякі надбавки, потрібно просто почекати, а в інших випадках відповідати конкретним умовам.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Так, відповідні категорії громадян можуть розраховувати на пенсійні надбавки у лютому 2024 року.

Лютневий бонус до пенсії у розмірі 292 гривні отримають літні українці, які мають звання "Почесного донора України". Для них збільшення до основної виплати становить 10% від прожиткового мінімуму на одну особу.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Також надбавки отримають пенсіонери у поважному віці. Тим, кому виповнилося 80 років та більше, додатково виплатять 570 гривень. Українці віком від 75 до 79 років отримуватимуть надбавку у розмірі 456 гривень, а ті, кому від 70 до 74 років – 300 гривень.

Щомісячні надбавки передбачені для пенсіонерів, які самостійно виховують дитину до 18 років. Розмір доплати – 150 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, виживати стане простіше? У ПФУ розповіли про майбутні підвищення пенсій та надбавок.

Також наш портал інформував, в Україні збільшили мінімальний внесок для нарахування пенсії: як це вплине на виплати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у Пенсійному фонді попередили українців: стаж не зарахується, якщо не зробите це.