Українців продовжують забезпечувати житловими субсидіями, незважаючи на складну ситуацію в країні через повномасштабну війну. Щобільше, в 2024 році на виплату субсидій направили на 25% більше коштів, ніж торік. Про це в ефірі телемарафону заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

2024 року всі українці, які потребують допомоги з оплатою комунальних послуг, зможуть розраховувати на підтримку держави. На виплату субсидій загалом передбачено 50 мільярдів гривень.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Ця сума на 25% вища, ніж у 2023 році. На додаток, її можна назвати рекордною за період повномасштабної війни, адже в 2022 році на субсидії спрямовували близько 38 мільярдів гривень.

"Ми виплачуємо кошти, субсидії всім, хто цього потребує, хто потребує підтримки у цей важкий час повномасштабної війни Росії проти України", - заявив Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Субсидія. Фото: скрін youtube
Субсидія. Фото: скрін youtube

Раніше в уряді також пообіцяли, що коштів, закладених на субсидії, вистачить, навіть у разі можливого перерахунку виплат через подорожчання деяких комунальних послуг.

Отже, розмір житлової субсидії для українців може збільшитись, якщо у 2024 році відбудеться підвищення тарифів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, житлова субсидія у 2024 році: нові зміни, які можуть вплинути на призначення допомоги.

Також наш портал інформував, нові цифри у платіжках доводитимуть до відчаю: у НБУ попередили, які послуги подорожчають.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, по 500 гривень щомісяця: хто з українців отримає компенсацію на оплату комуналки.