Останній час спостерігається стрімке підвищення вартості картоплі. За прогнозами експертів, тенденція до зростання буде зберігатись і надалі - майже до кінця березня цього року. Про зростання ціни картоплі та період зниження вартості розповіли Світлана Литвин та Олег Пендзин на the Page.

За рік картопля зросла у ціні у 4 рази, що б’є рекорди. Адже вартість овоча завжди була помірна. За словами експертів, така ситуація з цінами пов’язана з низьким врожаєм та сезонністю. Сховища для картоплі наразі коштують дорого і зберігати її не так і просто. В овочесховищах повинна бути оптимальна температура та волога, щоб уникнути псування овочу. Це потребує значних грошових вкладень.

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube
Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Окрім того, 30% від урожаю псується через неналежні умови зберігання. Це також має величезний вплив на ціноутворення.

"Традиційно восени відбувається стрибок цін на картоплю. Це пов’язано з завершенням сезону та зменшенням пропозиції, оскільки багато домогосподарств вже встигли реалізувати свій врожай до початку зими. Це призводить до збільшення попиту, що, в свою чергу тисне на ціни. Вартість продукту зростатиме і надалі, принаймні до кінця березня", – розповів Олег Пендзин на запитання стосовно зниження вартості картоплі.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube
Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Наприклад за останній тиждень у фермерів закупівельна ціна на картоплю зросла аж на 12%. У супермаркетах же за кілограм звичайної бульби доведеться викласти аж 23 гривні у середньому.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, борщовий набір б'є рекорди: інгрідієнти дорожчають, люди скоро забудуть смак страви

Раніше інформаційний портал Знай інформував, зимовий шашлик ніхто не скасовував: в Україні супермаркети показали нові ціни на свинину та курятину

Також, наш портал повідомляв, в Україні дорожчають молочні продукти: експерт пояснив, що буде далі із цінниками