Деякі українці можуть отримати компенсаційні виплати за проїзд автобусними маршрутами. Хто може претендувати на таку пільгу, розповіли на порталі spilnota-news.

Члени сімей загиблих або померлих Захисників та Захисниць України, які мешкають у Кременчуці, мають право на компенсацію проїзду на міжміських та міжобласних автобусних маршрутах.

Автобус. Фото: скріншот youtube
Автобус. Фото: скріншот youtube

Для отримання компенсації необхідно звернутися до ЦНАПу не пізніше 12 місяців з дня здійснення поїздки. При цьому потрібно зберегти оригінал квитка, в якому має бути зазначене прізвище, ініціали та номер посвідчення.

Компенсація виплачується після подання відповідної заяви, а також пакета документів:

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще
  • паспорт або інший документ, що засвідчує особу;
  • ІПН та довідку про відкриття банківського рахунку;
  • проїзний документ;
  • документ, що підтверджує пільгову категорію;
  • довідка переселенця, якщо пільговик має статус ВПО.

автобус / скріншот з відео
автобус / скріншот з відео

Крім того, члени сімей осіб, які перебувають у полоні або зникли безвісти в районі проведення АТО/ООС, мають надати додатковий документ. Йдеться про копію довідки Об'єднаного центру щодо координації пошуку, звільнення незаконного позбавлення волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі проведення АТО/ООС Служби Безпеки України.

Раніше портал Знай повідомляв, тарифи на проїзд можуть підвищитися вже навесні: хто з українців платитиме більше.

Також наш портал інформував, українцям будуть видавати пільгові картки для безкоштовного проїзду у міському транспорті: хто отримає.

Крім того, ми писали, станції закривають, але вартість проїзду хочуть підвищити: киянам готують неприємний сюрприз.