Українцям дали лише кілька днів, щоби пройти важливу процедуру, від якої залежать нарахування у платіжках за електроенергію. Про це повідомляється на facebook-сторінці Харківобленерго.

Енергетики нагадують, що у разі не передачі показників лічильника платіжки будуть розраховані на основі середньодобового, а не фактичного споживання. Отже, є ризик заплатити більше.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Побутовим споживачам потрібно встигнути зняти та передати показники лічильників електроенергії з 30 січня до 3 лютого.

"Показання лічильників треба передати протягом періоду, що починається за два календарні дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на третій календарний день наступного розрахункового періоду (календарного місяця)", - нагадали споживачам.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Передати показники споживачі можуть декількома способами. Компанії-постачальники рекомендують використовувати саме онлайн-сервіси, а контакт-центр звертатися вже для коригування показників лічильника.

Також енергетики нагадують про важливість своєчасної оплати рахунків за електроенергію, оскільки накопичення боргів може призвести до вимкнення електропостачання конкретного домогосподарства.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, показники лічильника вважатимуться недійсними: комунальники попередили всіх українців.

Також наш портал інформував, проблеми з передачею показників лічильника: в YASNO попередили всіх споживачів.

Крім того, ми писали, "золота" вода полилася з кранів: українців приголомшили новими тарифами – 220 грн за куб.