Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на важливі продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські супермаркети відновили цінники на популярні овочі.

В останні дні січня супермаркети змінили цінники на картоплю, моркву та капусту. Якщо порівнювати цінники з тими ж днями грудня, можна помітити динаміку до зростання.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Вартість капусти

Зокрема молода капуста станом на 29 січня подорожчала з 36,39 грн/кг до 38,50 грн/кг. Білокачанна продається по 15,34 грн/кг.

Популярні новини зараз
Оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму Платитимуть ще півроку: хто повторно отримає допомогу Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

Вартість картоплі

Цінник на картопля підскочив з 17,38 грн/кг до 24,40 грн/кг. Молода картопля подорожчала з 24,65 грн/кг до 34,90 грн/кг. Рожевий додав у ціні майже 9 гривень – 29,97 грн/кг.

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Ціни на моркву

А ось середня вартість моркви зросла майже на 3 гривні до 14,90 грн/кг. Найвигідніша пропозиція у мережі супермаркетів "Варус", тут за кіло моркви беруть лише 13,90 грн. А ось найдорожча морква продається в мережі МегаМаркет по 16,90 грн за кілограм.

Ціни на моркву, скріншот: Minfin
Ціни на моркву, скріншот: Minfin

Нагадаємо, вартість "молочки" постійно зростає: де можна "вихопити" улюблений продукт за найнижчою ціною.

Раніше повідомлялося, що цінник злетів відразу на 20%: скільки доведеться викласти за кіло помідорів, болгарського перцю і печериць.

Також, і на кекси, і на печінки вистачить: як змінилися ціни на вершкове масло, яйця та борошно.