На початок 2024 р. середній розмір пенсії в Україні становить 5385 гривень. За минулий рік вона збільшилась на 16,5%. Цього року також очікується зростання виплат, поділилася заступник начальника управління з обслуговування громадян ПФУ в Чернівецькій області Наталія Назаренко для "Суспільного".

2024 року заплановано кілька етапів підвищення пенсійних виплат. Перший розпочався з 1 січня – мінімальна пенсія збільшилася до 2361 гривні, а максимальна – до 23 610 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Водночас зросли мінімальні виплати для пенсіонерів, які не працюють та досягли 65-річного віку, а також мають повний стаж – 35 років для чоловіків та 30 років для жінок. Мінімальна пенсія для цієї категорії не може бути меншою за 2840 гривень, а це 40 відсотків мінімальної заробітної плати.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Перерахунок пенсійних виплат, надбавок та інших доплат через зростання розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб буде проведено з 1 березня разом з індексацією.

У Пенсійному фонді наголосили, що перерахунки, пов'язані з індексацією пенсії, будуть проводитися автоматично, тому українцям не потрібно особисто звертатися до органів ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бонус для пенсіонерів викличе лише сльози: обіцяють додати від 20 до 150 гривень.

Також наш портал інформував, в Україні збільшили мінімальний внесок для нарахування пенсії: як це вплине на виплати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у Пенсійному фонді попередили українців: стаж не зарахується, якщо не зробите це.