Українцям, які перебувають під тимчасовим захистом Польщі, у 2024 році будуть скорочувати допомогу та змінювати умови її призначення. Позбавляти статусу біженця планують навіть за короткі поїздки в Україну.

Про це пише Rzeczpospolita.

Уряд сусідньої держави вважає що тим, хто перетинає кордон, захист вже не потрібен.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Зазначається, що у найближчі півроку польський уряд разом з міністерствами, органами місцевого самоврядування та організаціями, які надають допомогу біженцям пропрацює нові закони, за якими будуть надавати підтримку і виплати.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

За інформацією польських ЗМІ, сусідня країна хоче перейняти досвід Норвегії, де українці втарачають статус біженця одразу, як перетинають кордон держави.

Зараз перселенцям дозволяється залишати Польщу без втрати захисту на термін до 30 днів.

Українські біженці, кадр з відео
Українські біженці, кадр з відео

Поляків почали дратувати спекуляції наших громадян під час отримання особливого статусу.

"Трапляються ситуації, коли наші студенти їздять в Україну. Нам відомі випадки, коли людина мешкає в Польщі на державному утриманні, орендуючи квартиру в Україні. Це не подобається і самим українцям, які втратили будинок через війну", – розповіла Анета Жоховська, директор фонду для біженців у Польщі.

Нагадаємо, біженців з України попросять виїхати з Європи вже скоро: чому їх "виганяють"

Як повідомляв "Знай.uа", українка зізналася, як їх "тероризують" на роботі в Польщі : "Втрачали свідомість, але додому не відпускали"

Знай.ua писав, більше 10 тисяч гривень на людину: Естонія допоможе українцям, які постраждали від війни