З 1 березня в Україні з'явилися нові правила для виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам, і тепер допомога спрямовуватиметься більш цільовим чином. Основні зміни стосуються людей з інвалідністю 1 та 2 груп, пенсіонерів з низькими пенсіями, а також дітей-сиріт.

Оксана Жолнович, голова Мінсоцполітики, розповіла, що нововведення стосуються також сімей з дітьми. Тепер, щоб продовжити отримання допомоги, батьки мають або почати шукати роботу, або мати низький дохід.

мама з дитиною
мама з дитиною

Особлива увага приділяється сім'ям з дітьми до 14 років, які мешкають у зонах можливих бойових дій, таких як Дніпро, Херсон, Запоріжжя та Харків.

В умовах відсутності очного навчання дітей, сім'ї отримають підтримку, призначену для того, щоб один із працездатних батьків міг приділяти час догляду за дитиною. Однак натомість вони зобов'язані зареєструватися у службі зайнятості та розпочати пошук роботи.

Популярні новини зараз
На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

молода мама
молода мама

Реєстрація та пошук роботи надаються терміном на 2 місяці, включаючи відвідування курсів підвищення кваліфікації або відкриття ФОП. Ця ініціатива спрямована на стимулювання активного працевлаштування.

Навіть ті, хто вже знайшов роботу, але не отримує достатнього доходу для забезпечення сім'ї, продовжать отримувати підтримку.

Виплати також будуть продовжені для сімей із безпечних регіонів, де відсутні вільні місця у дитячих садках. У таких випадках, наприклад, мами, які доглядають дитину, також вважаються зайнятими, і їм продовжать виплачувати допомогу.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, чи знайдуть гроші на виживання українцям: у Мінсоцполітики зробили важливу заяву

Крім того, Знай.ua повідомляв, що українцям допомагають купити базові продукти і все, що потрібно: кому варто поспішити із заявкою.

Варто нагадати, для українських біженців готують масштабні зміни: в якій країні створять жорсткі умови