Українці, які досягли певного віку мають право отримувати надбавки до пенсії. При досягненні особою 70, 75, 80 років, їй автоматично нараховується та встановлюється доплата.

Про це повідомила керівник управління пенсійного забезпечення Головного управління ПФУ в Закарпатській області Вікторія Поляковська в ефірі телемарафону.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Громадяни, які відсвяткували 70 річний ювілей додатково отримують 300 грн.

Пенсіонери, яким виповнилися 75 років будуть автоматично щомісяця отримувати 456 грн, а 80-річні – 570 грн.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Однак на доплати не варто розраховувати тим, хто має пенсію вищу 10 340 грн.

"Ці доплати уже існують не перший рік. Вони виплачуються щомісячно пенсіонерам, які досягають відповідного віку… Йдеться про 70, років, 75, 80 років. Тобто при досягненні особою цього віку їй одночасно без звернення встановлюється ця доплата", – пояснює чиновниця.

Окрім того, пенсіонери можуть отримувати доплату за кожен повний рік страхового стажу, що перевищує 35 років для чоловіків і 30 років – для жінок.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Надбавка за понаднормовий стаж призначається автоматично, коли людина звертається за призначенням пенсії.

"Наступні доплати, де не потрібно звертатися і вони призначаються автоматично, це якщо особа досягає 65-річного віку і має необхідний стаж: жінка 30 років, чоловік 35 років. Їм встановлюється доплата, якщо розмір пенсії не перевищує 40% від мінімальної зарплати. З 1 січня мінімальна зарплата підвищилась і становить 7100 грн", – пояснюють у Пенсійному Фонді.

Доплати також призначаються пенсіонерам, які отримують на місяць менше ніж 2840 грн.

Їх автоматично призначають українцям, яким вже виповнилося 70 років.

Нагадаємо, пенсії та зарплати під загрозою: чи вистачить Україні грошей на виплати.

Раніше повідомлялося, для кого зміняться пенсії у лютому: які суми отримають українці.

Також, українських пенсіонерів у 2024 році "ощасливлять" двічі: кому готуватись до підвищення