Українські супермаркети перерахували ціни на соціально значущі продукти – деякі крупи та вермішель. Скільки доведеться викласти українцям, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

У великих торгових мережах знову змінилася вартість популярних товарів, які входять у перелік соціально значущих. Хоч цінники на деякі товари і знизилися, але особливо заощадити не вийде.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на крупи

Пшоняна крупа в супермаркетах в середньому пропонується по 32,73 гривні за кілограм. Цінник став найнижчим на 35 копійок, якщо порівнювати з минулим місяцем. Вартість крупи варіюється від 30,60 до 36 гривень за кіло в залежності від торгової мережі.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Водночас цінник на гречку більш радісний – у середньому продукт коштуватиме 28,85 гривні за кілограм. Вартість цієї крупи коливається в межах 23,70-39,90 гривні за кіло в залежності від супермаркету.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Ціни на макаронні вироби

Середня вартість короткої вермішелі збільшилась із 28,89 до 29,10 гривні за кілограм. Водночас довга вермішель коштуватиме 24,90 гривні за кіло.

Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, доведеться викласти пів пенсії: як змінилися ціни на олію, рис і сардини.

Також наш портал інформував, соуси та спеції влетять у копійчину: супермаркети засмутили новими цінниками на популярну продукцію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, оселедець дешевшає, скумбрія "набирає" в ціні, а короп дивує стабільністю: скільки зараз коштує кілограм улюбленої риби.