Українці можуть отримати продуктову, а також фінансову допомогу в рамках нового проєкту підтримки постраждалого від війни населення. Ця програма реалізується міжнародною організацією ACTED. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українці, які проживають на деокупованих, прифронтових або тимчасово окупованих територіях, можуть розраховувати на гуманітарну допомогу у вигляді продуктів, води та засобів гігієни, а також допомогу на відновлення житла та багатоцільову грошову допомогу.

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Крім вищезгаданих категорій, на допомогу можуть розраховувати внутрішньо переміщені особи, які переїхали до більш безпечних регіонів.

"Також передбачається надання багатоцільової грошової допомоги, яка становитиме 3600 гривень на особу на місяць і виплачуватиметься одним платежем у розмірі 10 800 гривень для покриття тримісячних потреб ВПО та постраждалих від конфлікту осіб", - йдеться у повідомленні Мінреінтеграції.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Проєкт підтримки українців діятиме до кінця 2024 року. Про алгоритм отримання допомоги у відомстві обіцяють поінформувати окремо.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не лише переселенці: хто з українців незалежно від віку може отримати щомісячні виплати.

Також наш портал інформував, мінімалка, "бонус" 292 грн та вимоги до стажу: пенсіонерам розповіли, як зміняться виплати у 2024 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв до 3 тисяч доларів на підтримку: українці з 5 областей можуть зареєструватися на нову допомогу.