Свинина за час свят трохи подорожчала. Але за словами експертів, ця продукція, у найближчому майбутньому буде знижуватись у ціні.

Цей процес відбудеться через відновлення ринку реалізації живої ваги свиней. Такий прогноз дали в Асоціації свинарей України.

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

у другій половині січня більшість партій живої ваги свинини закуповували в середньому за 50-54 гривні кілограм. На цьому тижні у середньому за кілограм живої ваги віддавали 51,8 гривні, що на 6,9% нижче ніж раніше. А у кінці першої декади місяця зниження ціни було аж на 9%.

Чому ціни "підуть" вниз

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

В Асоціації "Свинарі України" розповіли, що торги минулого тижня були досить напруженими і ціни на закупівлі залишались на високому рівні. У першій половині місяця на ринку було відносне затишшя, але у ці дні почало відновлення руху. Всі процеси наразі йдуть стабільно, а отже налагодження спровокує і стабілізацію вартості.

Свинина на базарі. Фото: скриншот Youtube
Свинина на базарі. Фото: скриншот Youtube

Чи здешевшає свинина

З огляду на це, заготівельники не прогнозують послаблення цін. Ринок поступово буде відновлюватись. Це говорить про те, що свинина на ринку для споживачів буде дешевшати, адже пропозиція буде відновлюватись після святкового затишшя. Така тенденція у на початку року справа досить звична. Це пов’язано з минулими святами. Тож варто очікувати деякої стабілізації цін.

Нагадаємо, портал Знай інформував, цінники будуть рости щомісяця: які продукти можуть подорожчати вже найближчим часом

Раніше на порталі Знай повідомлялося, бери візок побільше: супермаркети показали нові ціни на яйця, бекон та вершкове масло

Також наш портал інформував, по 22 гривні за упаковку: в Україні різко злетіли ціни на хліб, борошно та макарони