Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація від ПФУ. Справа в тому, що багато українських пенсіонерів навчилися користуватися електронними послугами від державних органів та установ, проте поки що мало хто розібрався з різними "статусами" своїх заяв.

Цього разу українка хотіла дізнатися, чому повертається заява на порталі ПФУ і який для цього потрібен термін очікування.

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців із прес-служби Пенсійного фонду України у мережі Facebook на запитання однієї з українок.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

"Що означає - статус заяви на порталі повернуто з бек офісу, і який термін розгляду заяв уже 2 тижні висить заява, тільки статуси змінює", - запитала українка.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook
Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook

Представники Пенсійного фонду надали відповідь, і заявили, що цей статус означає, що звернення повернуто на обробку для уточнення даних фахівцем, який реєстрував звернення або взяв у роботу з веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Також варто розповісти, що один із найбільших українських державних банків "Ощадбанк" звернувся до громадян, які отримують у фінустанові пенсії та соціальні виплати, із важливою заявою. Виявилося, що деякі громадяни мають часу всього до 31 березня 2024 року, оскільки потім зняти гроші буде неможливо.

"Ощадбанк" вже кілька разів продовжує терміни дії платіжних карток, але цього разу швидше за все пролонгування не буде. Хоча все може змінитися, але поки що такої інформації немає.

Нагадаємо, процедуру спростили: тепер отримати пільги набагато простіше.

Раніше повідомлялося, пенсіонерам виплачуватимуть дві пенсії одночасно.

Також, пенсіонерам заморозять карти Ощадбанку: що потрібно встигнути.