В Україні діє мораторій на підвищення вартості комуналки. Попри це деякі тарифи в різних містах країни дорожчають.

З 1 січня для мешканців міста Ужгород збільшують розмір щомісячної абонентської плати. Про це повідомили в КП "Водоканал м. Ужгород".

Вода. Фото: скрін youtube
Вода. Фото: скрін youtube

За даними підприємства, вартість з початку року зросла для споживачів багатоквартирних будинків, мешканців приватного сектору та власників будинків, які здійснюють комерційну діяльність.

Нові тарифи абонентської плати за воду:

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

1) для мешканців багатоквартирних будинків, з обслуговуванням вузлів комерційного обліку - щомісячна плата становить 40,18 грн (з ПДВ) на 1 абонента. Сюди входить абонентська плата за водопостачання – 22,02 грн. та на водовідведення – 18,16 грн.

2) для споживачів, які проживають в багатоповерхівках, де немає вузлів комерційного обліку, щомісячна плата складе 36,32 грн (з ПДВ) на 1 абонента. В суму включено плату за водопостачання – 18,16 грн та водовідведення – 18,16 грн.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

3) для мешканців приватного сектору (за відсутності заяви Абонента про згоду на обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку) розмір щомісячної абонплати збільшиться до 36,32 грн. (з ПДВ). До вартості включені дві складові: водопостачання та водовідведення.

4) Таку ж суму щомісяця платитимуть і власники будинків, де проводиться комерційна діяльність. Якщо вони оснащені вузлами комерційного обліку, та не мають заяви Абонента про згоду на обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, платіжка збільшиться на понад 70%: комуналка почне витягувати ще більше грошей

Раніше портал Знай інформував, процедуру спростили: тепер отримати пільги значно простіше

Також наш портал повідомляв, "Бонуси згоріли?": клієнти "Yasno" дізналися важливий нюанс по оплаті світла