З 1 жовтня 2023 року, в Україні повернули штрафи за відсутність касових апаратів. За останні три місяці минулого року бізнес отримав понад 9100 штрафів.

Про це свідчать дані статистики податкової служби України, які оприлюднили для видання Forbes Україна.

Касовий апарат, РРО. Фото: Youtube
Касовий апарат, РРО. Фото: Youtube

У сфері застосування РРО та ПРРО було виявлено 9100 порушень бізнесу, які зафіксувала податкова служба. Тільки за останні три місяці українці сплатили 136 мільйонів гривень штрафів. При цьому лише за не застосування РРО ППРО було сплачено 107,4 мільйона гривень.

Найбільшу суму штрафів сплатили у торгівлі - 74,8 мільйона гривень. З цього найбільше сплатили за незастосування РРО та ППРО та видачу невідповідних розрахункових документів.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Касовий апарат. Фото: 24 канал
Касовий апарат. Фото: 24 канал
Касовий апарат. Фото: 24 канал

Ще в жовтні минулого року було зафіксовано 824400 касових апаратів, а за три місяці кількість збільшилась до 852 тисяч. Лише за минулий рік кількість їх зросла на 200 тисяч.

Сума штрафів

Санкції змінилися лише для ФОП: 25% від суми товару за перше порушення та 50% за друге виявлення. Окрім цього, для ФОПів було введено "спрощений чек", який дає змогу вказувати лише категорію товару.

Для решти підприємців штрафи залишилися незмінними. 100% від суми за перше порушення, а за друге - 150%. Перевірки та санкції не застосовуються для мешканців прифронтових регіонів.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, податок на квартири: скільки заплатите за квадратні метри

Раніше на порталі Знай повідомлялося, старенькі можуть змусити дітей дбати про них: як стягнути аліменти батькам

Також, наш портал інформував, арешт рахунків та обмеження прав: жінок каратимуть так, як і чоловіків