У наш час все ще хтось думає, що тільки чоловіки примудряються вислизнути від аліментів. Але правда в тому, що це типова помилка. Працівники виконавчої служби розповідають, що боржниками з аліментів можуть бути як чоловіки, так і жінки.

Гендер тут ні до чого, а ось ігнорування своїх обов'язків — завжди проблема,повідомляє Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.

Виховання дітей
Виховання дітей

Незалежно від того, чоловік це чи жінка, юстиція використовує одні й самі методи, щоб домогтися справедливості. Боржникам доводиться стикатися із внесенням їх даних до Єдиного реєстру боржників, арештом майна та банківських рахунків.

Також можуть обмежити права — заборонити керувати машиною, тримати зброю та й за межі країни виїжджати заборонять.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

За довге очікування аліментів починають нараховувати штрафи, які з часом зростають:

  • 20% за рік,
  • 30% на двох,
  • і 50% на трьох.

діти у дворі
діти у дворі

Це спрямовано стимулювання більш своєчасної сплати аліментів та недопущення довгострокових заборгованостей.

Проте, слід наголосити, що ці заходи контролю та впливу не залежать від статі боржника. Вони надають додаткові гарантії захисту фінансових інтересів дітей, особливо в умовах воєнного часу.

Нагадаємо, старі можуть змусити дітей піклуватися про них: як стягнути аліменти батькам

Раніше ми писали про високісний рік та призначення пенсії: як може вплинути дата народження на заслужені виплати

Крім того, Знай.ua повідомляв, позбавив материнських прав сотні українок: СБУ та НАБУ спіймали суддю, який "звільняв" чоловіків із ЗСУ за гроші