Українські супермаркети перерахували ціни на популярні соуси та деякі спеції. Щоб надати стравам пікантності, українцям доведеться витратитись. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Гаманці українців продовжують стрімко "худнути" через активне зростання цін на важливі товари та продукти. Так, у другій половині січня фіксується зміна цін на майонез, кетчуп та спеції.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Ціни на майонез та кетчуп

Без цих базових соусів не приготуватися безліч страв, які ми так любимо. Отже, високий попит на майонез та кетчуп спостерігається цілий рік.

Так, середня вартість майонезу "Королівський смак" 67% піднялася з 45,29 до 47,37 гривні за 300 грамів. В той самий час майонез "Щедро" 67% у середньому обійдеться в 45,14 гривні за 300-грамове впакування, що більш ніж на гривню дорожче.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін
Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін

Кетчуп "Торчин" до шашлику також виріс у ціні, проте не так відчутно. Середня вартість продукту піднялася з 29,75 до 30,31 гривні за 270 грамів. У супермаркетах кетчуп пропонується за ціною від 29,20 до 32,10 гривні залежно від торгової мережі.

Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін

Ціни на спеції

Приправа "Еко" для шашлику практично не змінилася в ціні – 8,33 гривні за 20 грамів, що всього на 1 копійку дешевше, ніж минулого місяця.

Ціни на приправу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на приправу. Фото: скрін Мінфін

Чорний перець горошок також залишився з тим самим цінником - 7,40 гривні за 10 грамів. Водночас 20-грамова упаковка продукту обійдеться в 15,63 гривні.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціни піднялися відразу на 30%: капуста, морква та огірки боляче вдарять по гаманцях українців.

Також наш портал інформував, банани, цитрусові та риба стануть на вагу золота: українцям розповіли, що буде з цінами на продукти у 2024 році.

Крім того, ми писали, ціни на курятину: чи варто забивати морозилку м'ясом про запас, прогноз експерта.