Українцям приготували черговий тарифний "сюрприз". Так, мешканцям міста на Київщині доведеться більше сплачувати за вивіз сміття. Про перегляд розцінок повідомили у Telegram-каналі Ірпінської міської ради.

Влада Ірпеня ухвалила рішення про перегляд тарифів на важливу комунальну послугу - вивіз сміття. На такий крок пішли, оскільки розцінки не змінювалися з 2019 року та давно стали нерентабельними.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Нові тарифи запроваджуються як для багатоквартирних будинків, так і для приватного сектору. Мешканці квартир будуть віддавати за вивезення побутових відходів 54,82 гривні. Водночас для власників приватних будинків вартість послуг підніметься до 48,8 гривні.

"Тепер для власників квартир тариф на вивіз сміття підніметься до 54,82 грн, а для приватних будинків з однієї особи – до 48,8 грн. Незважаючи на підвищення, нам вдалося утримати ці тарифи на рівні одних із найнижчих у Київській області", - проінформували споживачів.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що в Україні діє мораторій, який забороняє підвищення тарифів на газ, опалення та гарячу воду. Водночас вартість решти комунальних послуг може змінюватись.

Підвищення тарифів. Фото: скрін Telegram-канал Ірпінської міськради
Підвищення тарифів. Фото: скрін Telegram-канал Ірпінської міськради

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, деякі пенсіонери потрапили під комунальну "амністію": хто може не платити.

Також наш портал інформував, заміна лічильника на двофазний: "Yasno" підказали, як знизити платіжки та не витратити всі гроші.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, часу менше, ніж ви думали: коли в Україні злетять тарифи на газ, гарячу воду та опалення.