Українці мають змогу отримати підвищену субсидію. Йдеться про грошову допомогу на купівлю дров та вугілля у розмірі до 16 234 гривень. Оформити допомогу потрібно встигнути у січні-лютому 2024 року. Про це поінформували у пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Нормативи для опалення житлового приміщення на опалювальний сезон 2023-2024 були збільшені в середньому у 4 рази. Також граничний розмір субсидії на тверде пічне паливо піднявся у 2,3 раза і може сягати 16 234 гривні на рік на одне домогосподарство. Раніше розмір субсидії був на рівні 6973 гривні на рік.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Розмір субсидії на дрова та вугілля розраховує індивідуально для кожної сім'ї на підставі доходів. Так, чим нижчі доходи, тим більше грошей на тверде паливо може отримати домогосподарство.

Опалення дровами. Фото: скрін youtube
Опалення дровами. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще
"Якщо родина ще не отримувала субсидію на тверде паливо в 2023 році і звернеться за нею в січні-лютому 2024 році, то – у разі призначення – виплата буде здійснена у підвищеному розмірі", - йдеться у повідомленні.

Варто нагадати, що цей вид субсидії можуть отримати люди, які проживають у житлових приміщеннях, де немає централізованого опалення і не використовується газ або електроенергія для обігріву житла.

Раніше портал Знай повідомляв, від 3100 гривень і більше: українці можуть отримати нові субсидії.

Також наш портал інформував, чи знайде Україна гроші на березневу індексацію пенсій 2024 року? Експерт пояснив, чи варто затягувати пояси.

Крім того, ми писали, доходи не враховуватимуть: хто з українців може отримати субсидію незважаючи на грошовий стан.