Без круп важко уявити раціон української родини. Це універсальний продукт, який підійде не лише для сніданку, а й для обіду чи вечері.

Через постійну зміну вартості круп, потрібно завжди слідкувати за цінами в супермаркетах. Тому, сьогодні ми розповімо, де гарніри можна придбати за вигідною ціною. Актуальну вартість розмістили на порталі Мінфін.

ціни на гречку, цукор, крупи \ фото Знай.UA
ціни на гречку, цукор, крупи \ фото Знай.UA

Вартість гречки

В середньому кілограм гречки коштує 28,92 гривні. За місяць популярна крупа продовжила дешевшати. Якщо ви хочете купити ще дешевше, то можна завітати до Ашану. Там вартість гречки лише 23,70 грн/кг. Найдорожче крупа обійдеться в Варусі, де ціна становить 39,90 грн/кг. В Метро та Новусі ціни на гречку коливаються від 25 до 27 грн/кг.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Вартість гречки. Фото: скрін Мінфін
Вартість гречки. Фото: скрін Мінфін

Вартість рису

На відміну від гречки, майже всі види рису "додали" в ціні. На понад 10 гривень зросла вартість круглого, який тепер коштує близько 85 грн/кг. Кілограм довгого рису українці купують за 72 гривні в середньому. А от рис довгий пропарений навпаки здешевшав. Зараз його ціна коливається від 47,50 грн/кг до 84 грн.

Вартість рису. Фото: скрін Мінфін
Вартість рису. Фото: скрін Мінфін

Вартість пшона

Пшоно не відстає від гречки. За місяць вартість 900 грамів та кілограмової упаковки знизилася. Зараз українці купують кілограм цієї крупи за 32,73 грн, а 900 грамів - 16,90 грн.

Вартість пшона. Фото: скрін Мінфін
Вартість пшона. Фото: скрін Мінфін

Найдешевша пропозиція за кілограм пшона в Ашані - 30,60 грн. Недалеко в вартості відійшло Метро. Там цінники встановлені на рівні 31,60 грн. За 900 грамів крупи доведеться віддати майже вдвічі меншу суму - 16,90 грн.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, олія та молоко стали дорожчими, але яйця дешевшають: на що налягати цього тижня

Раніше портал Знай інформував, на весну вже не чекаємо: українські супермаркети поділилися новими цінами на гриби, цибулю та салат

Також наш портал повідомляв, вартість вже зросла на 64%: чому картопля продовжує стрімко дорожчати