Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські супермаркети відновили цінники на зелень.

Зокрема, підскочили ціни на гриби печериці, а ось цінники на цибулю та салат, навпаки, трохи знизилися.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на печериці

Згідно з відкритою інформацією, станом на 16 січня середня вартість печериць встановлена ​​на рівні 159,60 грн/кг, що дорожче, ніж минулого місяця – 134,32 грн/кг. При цьому цінник на них коштує від 119,90 грн/кг (Варус) до 207,90 грн/кг (Метро).

Популярні новини зараз
Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Ціни на печериці, скріншот: Minfin
Ціни на печериці, скріншот: Minfin

Ціни на цибулю

Ціни на зелену цибулю знизилися майже на 3 гривні, до 36,80 грн. за 100 грам. А ось цибуля порей значно подорожчала – з 88,52 грн/кг до 108,63 грн/кг.

Ціни на цибулю, скріншот: Minfin
Ціни на цибулю, скріншот: Minfin

Вартість салату

У свою чергу, ціни на салат Пучок-Свіжачок опустилися з 61,94 грн до 51,33 грн за 170 грам. У супермаркетах "Novus" салат Пучок-Свіжачок за 170 гр продається по 37,50 грн. А ось у мережі "Varus" салат Пучок-Свіжачок за ті ж 170 гр беруть одразу по 69,90 грн.

Ціни на салат, скріншот: Minfin
Ціни на салат, скріншот: Minfin

Нагадаємо, тільки зелений горошок вирішив не дорожчати: вартість маринованих огірків, цибулі та часнику б'є по кишенях українців.

Раніше повідомлялося, банани, цитрусові та риба стануть на вагу золота: українцям розповіли, що буде з цінами на продукти у 2024 році.

Також, в Україні дешевшають помідори: що з цінами на огірки та перець.