Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація від Головного сервісного центру МВС України. Правоохоронці нагадали, що існує такий вид платіжки – за зберігання номерних знаків.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №795, за номерні знаки, що перебувають на відповідальному зберіганні, здійснюється сплата.

Про це повідомляється на порталі Головного сервісного центру МВС України.

Номери авто. Фото Youtube
Номери авто. Фото скрін Youtube

Наразі у сервісних центрах МВС залишено на платному зберіганні близько 59 тисяч номерних знаків. Іноді трапляються випадки, коли автовласники забувають оплатити послугу зберігання, а такі номерні знаки підлягають знищенню.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду
Показати ще

"Номерні знаки, за які не внесено плату за платне зберігання, буде знищено в установленому порядку", — йдеться у повідомленні.

Для здійснення оплати автовласники можуть особисто звернутися або через уповноваженого представника до сервісного центру МВС, де зберігається номерний знак та сплатити квитанцію. Також це можливо зробити онлайн – у Кабінеті водія.

Номери авто. Фото скрін Youtube
Номери авто. Фото скрін Youtube

Достатньо визначитися з терміном продовження зберігання та оплатити послугу. Сервісний центр МВС автоматично отримує інформацію щодо продовження зберігання номерних знаків.

Вартість платного зберігання 10,80 грн. за одну добу (з урахуванням ПДВ). Строк такого зберігання визначає особа, яка замовляє послугу. Оплата за продовження зберігання повинна відбутися пізніше закінчення терміну зберігання номерного знака.

Лише 2023 року водії замовили майже 16 тисяч індивідуальних номерних знаків.

Нагадаємо, можна "влетіти" на гроші: без якогось документа не варто сідати за кермо.

Раніше повідомлялося, як водії можуть вдвічі скоротити свій штраф: про цей нюанс знають не всі.

Також, каратимуть штрафом або адмін арештом: кому потрібно обов'язково пройти техогляд у 2024 році.