Рішення про повернення техогляду для всіх транспортних засобів активно обговорюється, але для застосування неприйнятий. Тому є лише певні категорії ТЗ, для яких ця процедура обов'язкова.

Про те кому потрібно пройти техогляд, його вартість та про відповідальність за відсутність документа, розповіли в "Телеграф".

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Для кого в 2024 технічний огляд обов'язковий

Відповідно до чинного законодавства, а саме ст. 35 ЗУ "Про дорожній рух", 7 категорій транспортних засобів мають проходити ТО.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

1) Автобуси, вік яких понад 2 роки

2) вантажівки, віком понад 1 рік

3) вантажно-пасажирські автомобілі, вік яких від 2 років

4) таксі (вік понад 2 роки)

5) трактори

6) спецтранспорт

7) комерційні авто, строк експлуатації яких менш ніж 2 роки.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Скільки коштує техогляд

Точна вартість технічного огляду залежить від розміру машини. Наприклад, для власників легкового автомобіля процедура обійдеться в 1120 грн. Для автобуса ціна буде вищою і складе 1344 грн. Ще більше заплатять за вантажівки. Для власників цього транспортного засобу, ціна ТО - 1440 грн. Огляд причепу в середньому коштуватиме 1322 грн.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Відповідальність за відсутність ТО

Для водія, який вперше "попався" за відсутність документа штраф складе 340 гривень, а от якщо він порушить правила вдруге, то заплатить від 850 грн до 1700 грн. Найбільше покарання очікує водіїв, які втретє попадуться на цьому. Суд може призначити їм адміністративний арешт.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, з тонуванням, старі та "діряві": які авто не пройдуть техогляд в Україні в 2024 році

Раніше портал Знай інформував, завжди тримайте ганчірку під рукою: юристи розповіли, як не платит копам за популярне порушення

Також наш портал повідомляв, в Україні одна категорія водіїв масово втрачає свої авто: податкова та поліція продовжують "полювання"