У першій половині 2024 року в Україні розпочнуться виплати за новою програмою держдопомоги. Деякі українці матимуть змогу отримати додаткові субсидії, повідомляє інформаційне видання "На пенсії".

За словами директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Тетяни Гетьман, вже на початку року здійснюватимуться виплати за заявками на земельну субсидію. Дана допомога надається в рамках бюджетної програми "ДАР".

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Сума бюджетної субсидії – 3100 гривень на 1 гектар сільськогосподарських площ. При цьому діє обмеження – допомога надається не більше ніж на 120 га. Дотація на земельну ділянку за держпрограмою "ДАР" надається через Державний аграрний реєстр.

"Якщо ви ще не зареєстровані у ньому, зробіть це найближчим часом, тому що в перспективі навіть обласні програми через нього проходитимуть", - інформує Тетяна Гетьман.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Земельна ділянка, скріншот: YouTube
Земельна ділянка, скріншот: YouTube

Програма "ДАР" вже функціонує та через неї людям надаються гранти. Минулого року українці, котрі отримали земельні ділянки, отримали субсидію на неї.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, власникам городів та паїв нагадали про податок: кому і скільки потрібно заплатити за землю.

Також наш портал інформував, чи знайде Україна гроші на березневу індексацію пенсій 2024 року? Експерт пояснив, чи варто затягувати пояси.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, вартість популярних круп, борошна та хлібобулочних виробів зміниться: які з продуктів подешевшають, а що навпаки "набере" у ціні.