В Україні на початку року підвищили посадові оклади працівникам бюджетної сфери. Це пов’язано з підвищенням мінімальної заробітної плати по всій Україні.

За інформацією уряду, посадові оклади будуть розраховуватись від суми понад 3 тисячі гривень. Саме тому вже починаючи з 1 січня бюджетники будуть отримувати підвищені заробітні плати.

зарплати і пенсії, скріншот з відео
зарплати і пенсії, скріншот з відео

В постанові Уряду №23 йдеться:

"Посадові оклади (тарифні ставки) з 1 січня 2024 року розраховують виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду -3195 гривень".

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

До січня цього року розрахунок окладу працівника проводили виходячи з окладу працівника 1 тарифного розряду у розмірі 2893 гривні. Норма даного розрахунку була введена в дію з грудня 2021 року. Тобто, основний оклад підвищили на 10,4%.

Заробітні плати працівникам бюджетної сфери підвищили виходячи з підвищення мінімальної заробітної плати, яка також виросла з 1 січня 2024 року. Зараз мінімальна заробітна плата становить 7100 гривень. У квітні планують провести другий етап підвищення заробітної плати - з 1 числа її підвищать до 8 тисяч гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Окрім цього можливе підвищення доходів, яке не пов'язане зі збільшенням "мінімалки". За словами експертів, така тенденція буде пов’язана з недостатньої кількості професіоналів у деяких сферах. Тому компанії будуть намагатися заохочувати нових спеціалістів привабливими заробітними платами.

Нагадаємо, портал Знай інформував, індексація пенсій в березні: хто залишиться без підвищення

Раніше на порталі Знай повідомлялося, підвищення виплат після індексації: кому з пенсіонерів "світить" 1000 гривень надбавки

Також, наш портал інформував, 10 тисяч на особу: українців просять отримати солідну виплату, як стати в чергу