Масштабну індексацію пенсій анонсують у березні цього року. Але перерахунок позитивно відобразиться не на всіх виплатах пенсіонерів.

Адже деякі пенсіонери не відчують підвищення. Тому потрібно знати від чого буде залежати індексація та як вона буде розраховуватись.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

За попередніми розрахунками, індексація пенсій, загалом, може скласти близько 13%. Але для кожного пенсіонера сума доплати буде різною, адже розрахунок ведеться індивідуально. Про це інформувала Оксана Жолнович – міністерка соціальної політики в Україні в інтерв'ю Укрінформу.

"Ми не розглядаємо жодного варіанту перенесення. Ми плануємо виконувати всі наші стандарти, заплановані в межах цього року. Звісно, можуть бути надзвичайні обставини. Це війна. Але зараз в поточному варіанті, ми плануємо робити індексацію", – розповіла вона.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Як та для кого проведуть індексацію

Відомо точно, що індексація відбудеться у березні. Раніше її провести неможливо, адже статистика надходить не раніше лютого. Пенсії зазвичай, змінюють за стажем та за віковими категоріями. Тож деякі українці надбавку отримають не у розмірі 13%, а лише 7%. Розрахунок буде проводитись з "голої" пенсійної виплати. Це варто враховувати. А для тих українців, хто отримав виплати у позаминулому, та минулому роках індексації не буде взагалі.

Нагадаємо, портал Знай інформував, призначення субсидії в 2024 році: чи врахують допомогу на поховання

Раніше на порталі Знай повідомлялося, мінімалка, "бонус" 292 грн та вимоги до стажу: пенсіонерам розповіли, як зміняться виплати у 2024 році

Також, наш портал інформував, ПФУ назвав нюанс, через який можуть не призначити пенсію: що потрібно перевірити