Користувача Trech8 виявив, що незважаючи на встановлені Monobank ліміти, баланс пішов у мінус після списання коштів із картки його неповнолітньої дочки. Цей випадок викликав подив і порушив питання про те, як таке взагалі можливе.

Про цю ситуацію та її подальший розвиток розповів Мінфін.

Історія почалася давно, коли користувач вирішив придбати дитячу картку для своєї 13-річної дочки.

Карта Monobank. Фото: скрін youtube
Карта Monobank. Фото: скрін youtube

Карта призначалася для онлайн-ігор, і все було добре, доки не відбулося списання за підписку, що призвело до того, що баланс пішов у негативне значення.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Тривожний батько не міг зрозуміти, як це могло статися з картою дитини. Питання було задано, і відповідь від monobank не змусила на себе чекати.

За словами служби підтримки, дитячу картку можна оформити для дитини віком від 6 до 14 років і вона оформляється на рахунок одного з батьків.

MonoBank. Фото: скрін youtube
MonoBank. Фото: скрін youtube

Коли йдеться про списання понад доступний баланс, банк тільки посилається на правила платіжної системи, згідно з якими, при проведенні деяких операцій, може бути наданий овердрафт.

Вони стверджують, що при проведенні операції платіжна система має право підтвердити її самостійно, "забезпечуючи тим самим зручність клієнта".

Monobank також зазначив, що не виконувати такі вимоги банк не має права, оскільки це є прямим порушенням правил платіжної системи. Таким чином, навіть при встановлених лімітах операції можуть здійснюватися, викликаючи здивування у клієнтів.

Однак для користувача Trech8 та багатьох інших це звучить як щось абсурдне і навіть шахрайське. У результаті поки невідомо, наскільки ефективними є заходи боротьби за права клієнтів з боку Monobank, і як уникнути таких неприємних ситуацій.

Нагадаємо, обережно з онлайн-розрахунками: Monobank взявся блокувати карти клієнтів

Також ми повідомляли про те, що Monobank анулює українцям кредитний ліміт: "Система вирішила"