Наші читачі вже знають, що 2024 року постачальники електрики мають право штрафувати деяких клієнтів. Важливе уточнення – санкції можуть застосовуватись до клієнтів, які не проживають на окупованих територіях або у зоні бойових дій.

В Україні штрафуватимуть споживачів за несвоєчасну оплату рахунків за електрику або за заборгованість.

Про те, до кого будуть застосовуватися штрафні санкції, розповіли у прес-службі компанії "Yasno", яка входить до групи компаній ДТЕК.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Енергетики нагадують, що нещодавно Кабмін України вніс зміну до постанови про оплату житлово-комунальних послуг під час воєнного стану. Уряд дозволив постачальникам електричної енергії, серед яких і компанія Yasno, штрафувати клієнтів, які не платять за електроенергію.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

При цьому каратимуть боржників, які проживають на територіях, які не перебувають під окупацією і де немає бойових дій.

"В той же час для населення, яке проживає на територіях, де ведуться бойові дії або тимчасово окуповані росією, ці санкції не застосовуються", - розповіли в Yasno.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Зазначимо, що послугами компанії станом на січень 2023 року користуються понад 3 мільйони українців у таких містах, як:

- Київ та область;
- Донецька область;
- Дніпро.

Ще дуже важливо розповісти, що відповідно до частини першої статті 26 Закону про житлово-комунальні послуги у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов'язаний сплатити пеню у розмірі, встановленому у договорі, але не вище 0,01 % суми боргу щодня прострочення.

Нагадаємо, платежки зменшаться майже на третину: українцям дають шанс заощадити на опаленні.

Раніше повідомлялося, ваш iPhone прослужить набагато довше, якщо ви зробите це прямо зараз: особливо важливо в холодну зиму.

Також, тарифи на світ під час війни: чи збільшаться платіжки українців.