Українців почнуть штрафувати на значні суми за реалізацію товарів без касових апаратів. Норми повернуть у дію вже з 1 жовтня.

Про це попередив голова податкового комітету Верховної Ради України Данило Гетьманцев. З 1 жовтня підприємці повинні використовувати реєстратори розрахункових операцій чи програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО/ПРРО, "касовий апарат"). За порушення їм загрожують штрафи.

Супермаркет, каса: фото Знай.ua
Супермаркет, каса: фото Знай.ua

"Що стосується перевірок платників податків, то хочу звернутися до підприємств торгівлі стосовно встановлення касових апаратів. З 1 жовтня будуть впроваджені великі штрафи за невстановлення цих апаратів. Перевірки касових апаратів відновлені", - сказав він.

Державна податкова служба стягуватиме штраф за транзакцію, яка пройде не по касовому апарату. Водночас розмір штрафу залежатиме від суми у чеку та кількості виявлених порушень.

Популярні новини зараз
З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Податкова служба, фото із вільних джерел
Податкова служба, фото із вільних джерел

За перше порушення українцям доведеться заплатити 100% від суми продажу товарів, робіт чи послуг, скоєних із порушеннями. При повторному порушенні загрожує 150% від суми.

Варто зазначити, повернення штрафів передбачено у прийнятому Верховною Радою законі, який набув чинності 1 серпня цього року.

Нагадаємо, у серпні можна платити за світло на 50% менше: що потрібно зробити і коли розпочнуться відключення

Раніше ми писали про те, що доведеться йти через "не хочу": пенсіонерам пригрозили скасуванням виплат

Як повідомляв Знай.ua, пільги на комуналку: як оформити допомогу без марафону по держустановах