Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до водіння авто, є дуже важлива та навіть цікава інформація. Українські водії можуть здивуватися, але в штаті Мен (США) набув чинності закон, згідно з яким водії мають чистити автомобілі від снігу та льоду. А ось за порушення цього закону передбачено справжній штраф.

Згідно з новим законом штату, ухваленим у травні 2022 року, сніг і лід прирівняли до інших незакріплених вантажів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню місцевого видання WGME.

Сніг з дощем, скріншот: YouTube
Сніг з дощем, скріншот: YouTube

Тому водії транспортних засобів вагою до 4,5 тисячі кілограмів (а це більшість легкових авто) повинні вживати "розумні заходи", щоб запобігти падінню снігу або льоду з їхніх автомобілів на дорогу.

Популярні новини зараз
Такі платіжки тільки в кошмарах сняться: скільки віддамо за газ і світло цього літа Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Авто в снігу, скріншот: YouTube
Авто в снігу, скріншот: YouTube

Порушення норми, що спричинило збитки або травми, може призвести до штрафу в розмірі до 50 доларів США (близько 1850 грн). За повторне порушення доведеться сплатити від 150 до 250 доларів.

У той же час, зміна не стосується великих транспортних засобів, таких як тягачі, оскільки, на думку законодавців, спроба вилізти на верх вантажівки, щоб її почистити, може бути ще небезпечнішою.

Авто в дощ та сніг. Фото Freepik
Авто в дощ та сніг. Фото Freepik

"Індустрія вантажівок у минулому виступала проти цих законопроектів, тому що для них небезпечно сідати на гору вантажівки. Чесно кажучи, це одна з тих речей: якщо ви хочете, щоб законопроект був ухвалений, іноді вам доведеться йти на компроміс», - сказав конгресмен Брюс Уайт.

Уайт зазначає, що дія закону можуть, зрештою, поширити і на вантажівки. Це станеться, якщо з'явиться більше способів збирання снігу та льоду з вантажівок.

Нагадаємо, поліція звернулася з важливим проханням: не проходьте повз.

Раніше повідомлялося, "забудькуватість" може стати штрафом: українським водіям розповіли, як уникнути популярного покарання.

Також, які "мигалки" можна не пропускати на дорозі і вам за це нічого не буде: всі типи та пояснення.