Українці донедавна сплачували дві платіжки за природний газ. Це плата за спожитий обсяг до компанії "Нафтогаз" та до філії "Газмережі" в своєму регіоні за розподіл газу.

Але вже з 2024 року, вводиться "третя платіжка". Як пояснювали в компаніях, це плата за утримання внутрішньобудинкових газових мереж.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Ключові питання про нову платіжку

Сума оплати за технічне обслуговування багатоквартирних будинків на Дніпропетровщині вже розміщена на офіційному сайті філії. Але як зазначили в компанії, сума може оновлюватися.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Всі балансоутримувачі багатоквартирних будинків повинні подати заявку на приєднання до Колективного договору в особі уповноваженого представника. Якщо такого не буде, то вони автоматично приєднуються до свого оператора ГРМ.

"Третя платіжка" для мешканців приватних будинків

Однак, всі ці правила перераховані для багатоквартирних будинків. Але що робити людям, які проживають в приватних будинках?

З таким питанням звернувся українець до філії "Газмережі".

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

За словами фахівців компанії, для внутрішніх газових мереж приватних будинків та квартир нічого не змінилося. Необхідно періодично раз на рік проводити технічне обслуговування, щоб бути впевненими у власній безпеці. Для цього можназвернутися до центру обслуговування клієнтів за місцем проживання або у відділ технічного обслуговування компанії.

Звернення до "Газмережі". Фото: скрін
Звернення до "Газмережі". Фото: скрін

Відповідь "Газмережі". Фото: скрін Фейсбук
Відповідь "Газмережі". Фото: скрін Фейсбук

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, в "Нафтогазі" підказали, як передати показники, якщо не працює Viber

Раніше наш портал інформував, платіжки будуть смішними: у ПФУ розповіли, хто отримає 75% знижки на комуналку

Також наш портал повідомляв, не вмикали, але платимо? Скільки українці "примусово" заплатять за газ у 2024 році