Українці можуть сплачувати лише частину нарахувань за комунальні послуги. Проте право на таку пільгу мають далеко не всі громадяни. Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

До ПФУ звернулося подружжя - обидва учасники бойових дій та мають відповідний статус. Сім'я поцікавилася, чи може вона розраховувати на якісь пільги щодо комуналки.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Фахівці відомства пояснили, що у цьому випадку подружжя має право на 75-відсоткову знижку на оплату комунальних послуг. Пільга не підсумовується, але в даному випадку надається на норми споживання для двох осіб.

"Кожен з пільговиків має право на 75% знижки плати за житлово-комунальні послуги. При цьому знижка не сумується, а надається в розмірі 75% плати за житлово-комунальні послуги на сім’ю. Водночас норми споживання за цих умов враховуються на двох осіб", - відповіли у ПФУ.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що знижка на комуналку у розмірі 75% надається учасникам бойових дій та членам їхніх сімей, які проживають разом із ними.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні змінили процедуру призначення пільг на комуналку: що треба знати.

Також наш портал інформував, українцям обіцяють 30% знижки на комуналку 2024 року: хто має реальні шанси.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, житлова субсидія 2024: як подати заяву, щоб отримати допомогу на оплату комуналки.