В Україні змінили процедуру призначення пільг на оплату комунальних послуг. Проте нововведення торкнуться не всіх українців. Про це йдеться у повідомленні на facebook-сторінці Міністерства соціальної політики України.

Ветеранам війни та членам їхніх сімей спростили процедуру призначення пільг на оплату комуналки. Уряд затвердив експериментальний порядок взяття на облік та призначення допомоги для цих категорій українців.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Що змінюється:

  • якщо людина не може самостійно оформити пільги на комуналку, то за неї це може зробити член сім'ї;
  • замість двох заяв можна буде подати одну спрощену;
  • подання заяви як у паперовій, так і електронній формі;
  • зменшиться обсяг інформації, яка потрібна на призначення пільг.

Соціальні послуги, скріншот: YouTube
Соціальні послуги, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У Мінсоцполітики наголошують, що нововведення набудуть чинності після технічних доопрацювань – приблизно у травні 2024 року.

"Новий Порядок взяття на облік та призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг запрацює через 4 місяці після технічних доопрацювань інформаційних систем", - йдеться у повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, кому вдасться заощадити: основні категорії громадян для отримання 100% пільг на комуналку.

Також наш портал інформував, українцям обіцяють 30% знижки на комуналку 2024 року: хто має реальні шанси.

Крім того, ми писали, українці можуть отримати 100% знижки на проїзд у громадському транспорті: названі категорії.