Пенсіонери в Україні окрім виплат можуть отримувати надбавки до виплат. Всього їх 5, розмір залежить від виду.

Українські пенсіонери можуть отримувати надбавки за віком, за донорство, виховання дітей та інші. Окрім цього, вони можуть отримати й інші доплати, які залежать від роботи та інших чинників. Про це йдеться в Законі України "Про пенсійне забезпечення".

Пенсіонери / фото
Пенсіонери / фото

Додаткові кошти, людям, які отримують пенсію за віком:

1) пенсіонерам, які не працюють та мають на утриманні непрацездатних членів родини. На кожного такого члена родини виплачується допомога в розмірі соціальної пенсії. Розмір цієї виплати залежить від категорії непрацездатності.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

2) одиноким пенсіонерам, які потребують стороннього догляду (цей факт повинно бути підтверджено в медичному закладі). В такому випадку призначається соціальна пенсія на догляд за ними.

3) надбавка може виплачуватися і пенсіонерам, які відповідно до законодавства колишнього Союзу РСР мали право на додаткові виплати за роботу після досягнення пенсійного віку. Розмір надбавки становить 10% основної пенсії. Важливо, що цей відсоток рахується за кожний повний рік роботи після призначення пенсії, але не може бути ніж 40%.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

4) пенсіонери, які набули право на пенсію та стаж, але продовжили працювати та не отримували пенсії в цей час. В такому випадку, громадянин отримає 10% основної пенсії за кожен повний рік такої роботи, але не більше 40%.

5) пенсіонери, які мають стаж роботи і в період роботи відмовилися від отримання виплат. Розмір надбавки розрахують так само, як і для вищевказаної категорії.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, гуманітарна допомога для кожного українця: безкоштовна їжа, ліки і не тільки

Раніше портал Знай інформував, скажіть "Прощавай" заморочкам: зручні онлайн-сервіси Пенсійного фонду

Також наш портал повідомляв, дуже складний вибір: українцям відповіли, чи можна отримувати пільги та субсидію одночасно