Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важлива інформація щодо матеріальної допомоги від держави на оплату ЖКП. Даний вид допомоги надається тим, хто сам не може оплачувати рахунки. Цей вид допомоги та її розмір залежить від матеріального становища домогосподарства.

Умови призначення та надання субсидій врегульовані законодавчо. У свою чергу, пільга надається без урахування доходів або з такими, але залежить виключно від категорії особи.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню експертів Пенсійного фонду України у мережі Facebook.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Деяким людям, як багатодітним сім'ям, ветеранам, які постраждали від аварії на ЧАЕС, її встановлено законодавчо. Механізм її призначення також встановлений законом.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Важливо, що якщо людина має право одночасно на субсидію та пільгу, вона має обрати один вид допомоги від держави.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Якщо людина вирішила замість субсидії отримувати пільгу, вона має про це повідомити Пенсійний фонд. При цьому за бажання отримати субсидію, якщо серед членів домогосподарства є людина, яка має право на пільгу та отримувала її, субсидію призначать із місяця наступного після нарахування пільги, але не раніше місяця подання заяви.

Нагадаємо, як перевірити чи може пенсіонер отримувати виплати: докладна інструкція.

Раніше повідомлялося, українцям видадуть все необхідне – від продуктів до техніки: як отримати.

Також, з цим зволікати не можна: українцям нагадали про обов'язкову процедуру.