Нещодавно в Україні набули чинності зміни до закону «Про освіту» щодо вчителів та викладачів вишів, які викликають обговорення.

Наразі вчителям та викладачам, покликаним на військову службу під час мобілізації, скасовано право на збереження середнього заробітку за основним місцем роботи у навчальних закладах.

Про це повідомляє портал Освіта.ua.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Найголовніші зміни торкнулися вчителів та професорів, відправлених на службу під час мобілізації. Згідно з нововведеннями, право на збереження середнього заробітку за основним місцем роботи у навчальних закладах під час служби закликом скасовано.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Ці зміни набули чинності з 24 грудня минулого року та стосуються викладачів, які працюють у школах та вишах.

Мобілізація, фото: Unian
Мобілізація, фото: Unian

Міністерство освіти та науки повідомило, що метою такого рішення є забезпечення рівних умов для всіх військовослужбовців України. До останніх змін, до 24 грудня 2023 року, педагогам та науково-педагогічним працівникам надавалась можливість зберігати середній заробіток на час проходження військової служби.

Ця подія залишає багато питань про те, як це позначиться на їхньому фінансовому становищі та мотивації до служби.

Раніше наш портал повідомляв, ціни та виплати під питанням – скільки протримається Україна без грошової допомоги

Також Знай.ua писав про те, що робота після пенсії може позбавити вас виплат: у яких випадках це відбувається

Варто нагадати, у робітників є шанс отримати грошову допомогу від роботодавця: у якому разі виплатять