В одному з великих українських міст розглядають можливість підвищення вартості проїзду в маршрутних таксі. Про це йдеться у матеріалі "Суспільного".

Готувати гаманці до нових тарифів на проїзд слід мешканцям Чернігова. Начальник міського управління транспорту Олександр Рудий заявляє, що це питання стояло на порядку денному ще з літа 2023 року. Наголошується, що дорожче коштуватиме проїзд лише в разі оплати готівкою.

Маршрутка, скріншот: Youtube
Маршрутка, скріншот: Youtube

"Вартість проїзду підвищується лише за готівку. Для чого це робиться? Щоб зменшити обсяг обігу готівкових коштів, адже більшість маршрутів працює без кондукторів і водіям не зручно розраховувати пасажирів", - розповів Олександр Рудий.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Наразі передбачається, що проїзд за готівку подорожчає до 17 гривень. При розрахунку банківською карткою вартість проїзду буде 15 гривень, а за допомогою електронного квитка – 12 гривень. Діти зможуть платити за проїзд 5 гривень, але за наявності учнівського та електронного квитка

Якщо будуть ухвалені відповідні рішення, то нові розцінки можуть набути чинності вже за кілька місяців - орієнтовно у березні 2024 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати 100% знижки на проїзд у громадському транспорті: названі категорії.

Також наш портал інформував, від безкоштовних путівок до ліків: пільги, про які не знали одержувачі допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на деяких маршрутках Києва зміниться оплата за проїзд: що чекає на мешканців столиці.