У січні українські пенсіонери отримають підвищені виплати, проте пощастить далеко не всім. Кого торкнувся перерахунок виплат, йдеться у матеріалі socportal.

2024 року пройде кілька перерахунків пенсійних виплат, зокрема наймасштабніший запланований на березень. В результаті середня пенсія в Україні має сягнути 6 тисяч гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Перший етап перегляду пенсій було проведено з 1 січня. Під підвищення виплат потрапили пенсіонери, які отримують мінімальні та максимальні пенсії.

Як змінилися пенсії:

Популярні новини зараз
Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу
Показати ще
  • мінімальна – 2361 гривні;
  • максимальна – 23 610 гривні.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Крім того, зросли доплати за понаднормовий стаж - 26,8 гривні за кожен "зайвий" рік. Також було збільшено пенсійні виплати для громадян, які мають інвалідність.

Якими будуть виплати:

  • для людей з інвалідністю І групи - 2361 гривні;
  • для громадян з інвалідністю II групи - 1888,8 гривні;
  • для осіб з інвалідністю III групи - 1416,6 гривні.

Варто нагадати, що українцям гарантували виплату основної пенсії, навіть якщо Україна не отримає необхідної допомоги від іноземних донорів. Водночас глава уряду Денис Шмигаль упевнений, що всі заплановані в 2024 році перерахунки виплат будуть проведені.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, частина пенсіонерів може втратити право на пенсії: які причини і як цього уникнути.

Також наш портал інформував, забув попередити ПФУ – втратив частину пенсії: за що українцям можуть скоротити виплати.

Крім того, ми писали, бракує стажу: чи отримають допомогу українці, які не встигли заробити собі на пенсію.