Мережею шириться неправдива інформація про нібито скасування плати за доставку (розподіл) газу та повернення раніше сплачених коштів. Така брехня може вискористовуватися ворогом для зриву опалювального сезону, а також для того, щоб отримати персональні дані українців.

Про це повідомляє компанія Хмельницька філія "Газмережі".

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Як зазначається у повідомленні, мережею шириться неправдива інформація про те, що в Україні скасували плату за доставку (розподіл) газу та споживачам повернуть раніше сплачені кошти.

Це не відповідає дійсності, адже Верховна рада не приймала жодних законів, які б підтверджували цю фейкову інформацію.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

У компанії зазначають, що плата за доставку газу передбачена Законом України "Про ринок природного газу", Кодексом газорозподільних мереж та Типовим договором на розподіл, та є важливою в період воєнного стану для енергетичної безпеки області та кожної родини зокрема.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

"Таке масове розповсюдження фейкових новин може використовуватись ворогом для розхитування ситуації у енергетичній сфері і мати на меті зрив опалювального сезону, а також отримати ваші персональні дані", - йдеться в повідомленні.

Українців закликають довіряти лише офіційним заявам постачальників комунальних послуг, а також за можливості не накопичувати ьорги за платіжками.

Раніше портал Знай повідомляв, паперові платіжки не приходитимуть: "Нафтогаз" попередив клієнтів.

Також наш портал інформував, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.

Крім того, ми писали, як залишитися з грошима і без зайвих цифр у платіжках: газовики пояснили, що потрібно зробити.