Вже незабаром весь світ буде зустрічати новий 2024 рік. Та мільйони українців будуть святкуватимуть його не вдома, а за кордоном, де вимушені ховатись від повномасштабної війни.

Держави Євросоюзу прихистили дуже багато українців і надали їм допомогу та пільги. Але у наступному році багато країн Європи можуть змінити свої умови надання допомоги та проживання. Про те, що зміниться, розповів 24 Канал.

Українці за кордоном, фото з вільних джерел
Українці за кордоном, фото з вільних джерел

За останній рік допомога для українців значно скоротилась. Адже наплив біженців великий, а фінансові можливості країн не безмежні. Тому у наступному році багато країн будуть стимулювати біженців асимілюватись у суспільство та виходити на роботу.

Німеччина прийняла до себе найбільшу кількість українських біженців. У наступному році «випадкова» система розселення біженців збережеться. А також збільшиться на 12% допомога по безробіттю. Але не варто думати, що будете жити виключно на допомогу. Країна максимально буде стимулювати українців до виходу на роботу та адаптації. А ті люди, які не бажають виходити на роботу у Німеччині виплати можуть отримувати скорочені. У Польщі для біженців не зміниться нічого, окрім підвищення заробітної плати.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Україна та Польща, скріншот: YouTube
Україна та Польща, скріншот: YouTube

У Чехії також зросте мінімальна зарплатня, це зростання буде найбільшим у історії. Українці ж мають повний доступ до ринку праці у цій країні.

Більшість країн будуть поступово скорочувати допомогу для біженців, адже головне завдання – адаптувати їх до суспільства і роботи. Це і вивчення мови, і вихід на роботу.

Нагадаємо, портал Знай, інформував Європа хоче позбутися українських біженців: як змінюються вимоги

Раніше на порталі Знай повідомлялося, які компенсації можуть отримати українці: кого стосується у першу чергу

Також, наш портал інформував, українцям заплатять за повернення додому: хто та скільки може отримати