В Міністерстві економіки України пропонують змінити список товарів, які не підлягають повернення. Відповідний проєкт розміщений на сайті Кабміну.

За даними проєкту, до нового переліку товарів хочуть внести продукти, ліки, засоби особистої гігієни, ювелірні вироби, та сигарети. Натомість старий перелік хочуть скасувати.

Ліки в аптеці / фото: depositphotos
Ліки в аптеці / фото: depositphotos

Мінекономіки пропонує встановити наступний перелік:

1) Лікарські препарати

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

2) продукти харчування

3) засоби особистої гігієни, косметика (в тому числі й парфумерія), мийні засоби без упаковки

4) товари, які зроблені індивідуально для споживача (розкроєні та пошиті за замірами клієнта)

5) ювелірні вироби з дорогоцінного металу. В цей список входять прикраси, які містять і дорогоцінне та напівдорогоцінне каміння та каміння органогенного утворення.

Золоті прикраси, фото krasavica
Золоті прикраси, фото krasavica

6) Тютюн та вироби з нього. о цього пункту належать пристрої для споживання тютюнових виробів без їх споживання, електронні сигарети, заправні контейнери та рідини, які використовують для електронних сигарет, та інше.

Рішення про зміну переліку, було прийняте на основі ухвалення Закону "Про захист споживачів" влітку 2023 року, де були імплементовано Європейські законодавчі акти. Про це йдеться в пояснювальній записці до проєкту.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, обдурити можуть навіть у супермаркеті: як відрізнити справжнє вершкове масло від підробки маргарину

Раніше портал Знай інформував, тільки з паспортом: з 1 січня 2024 року у супермаркетах без нього не обійтися

Також наш портал повідомляв, що робити, якщо касир не шукає вам решту: експерти навчили, як красиво "поскандалити" та вирішити проблему