Польські магазини незабаром адаптуються до нового закону, який набуде чинності 1 січня 2024 року.

Йдеться про поправки до Закону про охорону здоров'я, ухвалені парламентом у серпні минулого року. Згідно з ними, продаж енергетичних напоїв, що містять кофеїн та таурин, буде заборонено особам до 18 років.

Це означає, що у разі сумнівів з боку продавця, покупець таких напоїв зобов'язаний надати посвідчення, яке підтверджує повноліття. Якщо клієнт не має при собі документів і не може іншим чином підтвердити свій вік, йому енергетик не продадуть.

Важливо, що нові обмеження стосуватимуться не лише великих мережевих супермаркетів, а й усіх торгових точок. Фактично магазини стануть єдиним місцем, де неповнолітні все ще матимуть змогу придбати енергетики. Адже згідно із законом з 1 січня 2024 року запроваджується повна заборона на продаж подібних напоїв виключно у навчальних закладах, офісах, на підприємствах, в автоматах тощо.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Тому можна констатувати, що Польща обмежує доступ неповнолітніх до енергетичних напоїв, щоб запобігти негативному впливу на їхнє здоров'я. Але чи справді відбудеться все саме так, як хоче влада — питання відкрите, оскільки доступ до енергетиків у підлітків зберігається. І якщо їм буде не ліньки вирушити за покупкою до супермаркету — нічого не зміниться.

Нагадаємо, за упаковку платимо дорожче:чому преміальні продукти дорожчі за звичайні втричі

Як повідомляв "Знай.uа", на українські полиці може потрапити небезпечний французький сир: знайдені бактерії загрожують здоров'ю

Знай.uа писав, потрібно запасатися яйцями вже зараз? Можливий дефіцит