У "Нафтогазі" розповіли українцям, що потрібно зробити, щоби повернути переплату за блакитне паливо ще від попереднього постачальника. Відповідна інформація з'явилася в коментарях на офіційній facebook-сторінці компанії.

В "Нафтогаз" звернувся українець, який уже понад рік не може повернути переплату за газ від попереднього постачальника.

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

"Як перенаправити вам переплату за травень-2022, сплачену попередньому постачальнику? Досі немає реагування на надану ще влітку 2022 року заяву про повернення коштів”, - написав споживач.

У газопостачальній компанії відповіли, що українець може написати заяву за примірною формою і відправити на офіційну поштову або електронну адресу попереднього постачальника.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Якщо ви вже письмово зверталися до попереднього постачальника з вимогою про повернення переплати вартості природного газу, однак так і не отримали коштів або обґрунтованої відповіді, ви маєте право направити на адресу постачальника заяву за примірною формою", - порекомендували фахівці.

Приклад оформлення заяви. Фото: скрін www.mev.gov.ua
Приклад оформлення заяви. Фото: скрін www.mev.gov.ua

В "Нафтогазі" наголосили, що питання повернення переплати вирішується споживачем самостійно з попереднім постачальником.

Повернення переплати. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply
Повернення переплати. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Нафтогаз" показав, як максимально спростити щомісячну процедуру: корисна інструкція.

Також наш портал інформував, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.

Крім того, ми писали, в "Нафтогазі" зробили важливу заяву щодо паперових платіжок.