Розподіл газу - послуга, за яку зобов'язані платити всі споживачі блакитного палива. Проте, деякі українці мають право оплачувати за мінімальним тарифом. Про це йдеться на офіційній facebook-сторінці Криворізької філії "Газмережі".

Газовики наголошують, що так звану "другу" платіжку на блакитне паливо повинні оплачувати споживачі, фізично приєднані до газорозподільних мереж. Водночас є категорія, яка може сплачувати за мінімальним тарифом.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Так, нижчі суми у платіжках можуть отримувати споживачі, які підключені до мережі, але фактично не користуються газом. Для таких українців національний регулятор визначив категорії з мінімальною річною замовленою потужністю:

  • для домогосподарств, що використовують газ лише для приготування їжі – 39 кубометрів;
  • для підігріву води та приготування їжі – 126 кубометрів;
  • якщо газ використовується комплексно, у тому числі встановлений котел – 314 кубометрів.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"При цьому, якщо газопостачання на весь об'єкт побутового споживача припинено, мінімальний розмір річної потужності об'єкта побутового споживача визначається на рівні 39 куб. м", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що при визначенні мінімальних обсягів річної замовленої потужності враховується виключно функціонуюче газове обладнання, а не наявне.

Раніше портал Знай повідомляв, газовий кульбіт: що може бути з тарифами найближчими місяцями.

Також наш портал інформував, українцям показали, що робити, якщо неможливо дочекатися платіжки за опалення: три варіанти.

Крім того, ми писали, в "Нафтогазі" звернулися до українців із важливим попередженням: без цього нікуди.