Українці нерідко стають жертвами аферистів, які вигадують нові та витонченіші способи крадіжки грошей. Фахівці Monobank розповіли, як захистити картку від шахрайських списань. Інформація опублікована на порталі "Мінфін".

Один із клієнтів Monobank поскаржився, що з його карти шахраї списали близько тисяч гривень. При цьому списання відбувалося вкрай дивним чином, але банк ніяк не відреагував на типові транзакції.

Monobank. Фото: скрін youtube
Monobank. Фото: скрін youtube

"На фішинговому сайті Укрпошти, на який мене направило з смс — повідомлення про оплату 9.82 грн за доставку посилки, була прив'язана моя карта Монобанку до Applepay, після чого кількома транзакціями знято 950 грн за покупки в якомусь мексиканському магазині. На мою думку, ці транзакції мають бути автоматично заблоковані", - поділився українець.

Monobank. Фото: скрін youtube
Monobank. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Фахівці Monobank пояснили, що інструменти захисту клієнтів від аферистів постійно доопрацьовуються та покращуються. Зокрема, сам власник картки через мобільний додаток може встановити захист від несанкціонованих списань.

"Звертаємо вашу увагу, що у додатку є можливість включити налаштування безпеки, які допоможуть уникнути шахрайських списань. Переглянути всі налаштування можна шляхом: головний екран - свайп вліво - "Налаштування безпеки" (під зображенням картки)", - дали інструкцію у банку.

Захист від списань. Фото: скрін Мінфін
Захист від списань. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, неможливо зняти гроші: українці з картами Monobank скаржаться на банкомати "Привата".

Також наш портал інформував, клієнти "Приватбанку" скаржаться на відсутність виплат за акцією: запрошують взяти участь лише особисто.

Крім того, ми писали, "Цирк шапіто": клієнти ПриватБанку скаржаться на проблеми з валютними операціями.